(►) A Vári-szakképző végzőseinek szalagavatója (galéria)
Közélet

(►) A Vári-szakképző végzőseinek szalagavatója (galéria)

Elkezdődött a szalagavatók sora, elsőként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának végzős diákjai szereztek egy felejthetetlen estét szüleiknek, tanáraiknak ismerőseiknek. A Dékáni Sportcsarnokban megrendezett ünnepségen az osztályok és a tanulók is új oldalukról mutatkoztak be.

Teljesen megtelt a Dékáni Sportcsarnok pénteken este, a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája végzős diákjainak szalagavatójára. A rendezvény elején az osztályok bevonulása volt, a 3/1/ osztály (osztályfőnök: Juhász István), a 3/11/C (osztályfőnök: Kovácsné Gáspár Erika), a 3/1/D (osztályfőnök: Fésüsné Bakos Ágnes),  a 3/11/B (osztályfőnök: Csonka István), a 3/11/E (osztályfőnök: Lajkóné Laczkó Andrea), a KK/13/1(osztályfőnök: Péter Szabó Krisztina), valamint az SZH/2/H (osztályfőnök: Elek Jánosné) foglalta el helyét a teremben. 

A program első felében egy irodalmi összeállítást láthatott a közönség Sajdik Zsófia, Andó Klaudia, és Horváth Soma Richárd érettségizős, végzős tanuló előadásában. Az utolsó évfolyamosok nevében Lengyel Kitti egy verssel búcsúzott az iskolától és a diáktársaktól. Szabó Edina igazgatónő gondolatai után az arra méltó tanulóknak az intézmény vezetője tűzte fel a szalagot. Idén Moravcsik Martin, Lévai Márton, Lengyel Kitti, Molnár Alexandra, Földi Evelin, Müller Péter Dezső, Szekszárdi Mónika, Torgyik István Márk, Varga Gergő és Rácz Máté volt érdemes erre versenyeken elért eredményeik, szorgalmuk elismeréséül.

A többi diáknak osztályfőnökeik tűzték fel a szalagot. A folytatásban a daloké és a táncoké volt a főszerep. Persze a legnagyobb várakozást a végzős osztályok produkciói váltották ki. Elsőként a 3/11/E közösség mutatta be  azt, amire az elmúlt hetekben akkora lendülettel készült. A siker természetesen nem maradt el. Őket a 3/11/C követte, ők már a bemutatkozásukat is versben fogalmazták meg, a produkció pedig méltán aratott tapsot.

Hegedű Dávid tanár és Pestality Bianka két latin tánca után a szakácsok és pincérek következtek, a rímekbe faragott bemutatkozást követően nagy sikert aratott a 3/11/D osztály is. Az Anna and The Barbies közismert számát keltette életre Harencsár Balázs kollégiumi nevelő, valamint két diák, Oskolás Anna és Béleczki Martin. A végzős HÍD osztály üzenetét Ónodi Laura és Ágoston Laura tolmácsolta egy tánccal. A szalagavatót az évfolyamtánc zárta, amely ezúttal keringő volt.

Fotók: Anda Péter