Áprilisi tavasz, hová bújtál? (cikkünk folyamatosan frissül)
Közélet

Áprilisi tavasz, hová bújtál? (cikkünk folyamatosan frissül)

Ez meg mi?! Valószínűleg sokan indították a napjukat ezzel a kérdéssel ma reggel, miután kinéztek az ablakon. Bár szokás azt mondani, hogy a tavasz szeszélyes, de a mostani havazás azért bőven kimeríti a változékony időjárás fogalmát.

Mindössze 0.5 Celsius fokot mutatnak jelenleg a hőmérők Kiskunhalason. És bár hiába lesz május szűk két hét múlva, ma hajnaltól ismét havazik Kiskunhalason, éppen úgy, mint az ország számos pontján.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mezőgazdaságra milyen hatással lesz a hirtelen jött hideg és a hó, többen attól tartanak, hogy a már virágba borult gyümölcsfák és földből már kibújt növények súlyosan károsodhatnak.

Olvasónk, Lajos készítette az alábbi képet. Egyelőre még nem kell használni a hétvégén kirakott napágyakat...

Már meg is van az első „áldozata" az extrém időjárásnak. Zsolt nevű olvasónk küldte ezt a képet, melyen egy, a Batthyány utcán kidőlt hatalmas fa látható.

Az előrejelzések szerint a havazás a nap folyamán gyengül, majd havaseső várható térségünkben. Közlekedni egyelőre minden probléma nélkül lehet Kiskunhalason, az utak járhatóak.

Ha Ön is készített fotót az „áprilisi télről", küldje el a képet a szori.attila@halasmedia.hu címre!

7:50 Törnek, dőlnek

Gőzerővel dolgoznak a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai. Molnár Ferenc vezérigazgató a Halasmédia érdeklődésére azt mondta, hogy letört ágak, kidőlt fák miatt kértek tőlük segítséget. Valamennyi bevethető emberük kint van a területen - tudtuk meg. 

Van dolga a Városgazdának

8:02 Nem szép

Kettétört egy hatalmas fa a Schönfeld udvarban. Az egyik lakó azt mondta, hogy egy nagy reccsenést, robajt lehetett hallani. Néhány méterre attól a helytől egy másik fa is súlyosan károsodott, a Városgazda munkásai már a helyszínen vannak.

Hatalmas fa tört ketté

A Fazekas Mihály Általános Iskola gondnoka újra elővette a hólapátot a raktárból. Azt mondja, az utóbbi években nem nagyon emlékszik olyanra, hogy április vége felé esett volna a hó. A gyerekek viszont szemmel láthatóan élvezték a hirtelen jött telet, amit volt aki szerint a nyuszi hozott.

Előkerült a hólapát

8:10 Elkezdődött...

A kiskunhalasi tűzoltók ügyeletére reggel 7 órakor futott be az első jelzés. Megtudtuk, hogy 5 helyszínre várják őket. Ezekben a percekben (8:10) is dolgozik egy-egy egység a Szénás úton, illetve Zsanán, valamint Balotaszálláson. 

9:10 Bezárt a határ

A rendőrség néhány perccel ezelőtt közölte, hogy áramkimaradások miatt ideiglenesen bezárt a tompai határátkelőhely. Mint megtudtuk: a szakemberek már megkezdték a hiba elhárítását ez néhány órát igénybe vehet. Addig a röszkei átkelőt ajánlják minden autósnak.

A zsanai úton volt munka bőven

9:55 Fanyűvők

Órákon át dolgoztak a halasi tűzoltók Kiskunhalas és Zsana között, ahol nagyméretű faágak akadályozták a forgalmat. Volt olyan fa is, amely tövéstől fordult ki a helyéből. Mint a helyszínen megtudtuk, a lánglovagok több helyszínen a közútkezelő munkatársaival közösen tisztították meg a szakaszt.

A Városgazda is kivette a részét a munkából

11:06 Vágnak, gyűjtenek

A Halasi Városgazda Zrt. brigádjai  reggel óta kint vannak az utcákon. A Schönfeld udvarban, a Battyhány utcában, a Szent István utcában, a Radnóti utcában dolgoztak, volt, ahol az emelőkosaras autót is igénybe kellett venni. 

Piros, fehér, zöld

11:32 Áramkimaradások

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Bács-Kiskun több pontján gond van az áramszolgáltatással. Kiskunhalas több utcájában időnként szünetelt a szolgáltatás, a szakemberek órák óta dolgoznak a hibák elhárításán. 

11:40 Megnyitották

Mint arról korábban beszámoltunk, áramkimaradás miatt lezárták a tompai határátkelőt. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint a meghibásodás okát megszüntették, így újra fogadóképes az állomás.

Hozzászólás (0)