Arcvédő pajzsokat adományozott a kórháznak a szakképzési centrum (galéria)
Közélet

Arcvédő pajzsokat adományozott a kórháznak a szakképzési centrum (galéria)

Példás összefogás eredményeként adhatott át 50 darab arcvédő pajzsot a halasi kórháznak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója és a Wattay-szakgimnázium igazgatója. A Wattay Digitális Közösségi Alkotóműhelye a legmodernebb, 3D-s technológiát használta a védőeszközök gyártásánál.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma arcvédő pajzsok készítésébe fogott. A megvalósításból a Wattay Digitális Közösségi Alkotóműhelye vette ki legfőképpen a részét.  Eddig 50 darab védőeszközt gyártott le, amelyet már át is adtak. Franczia László, a Wattay igazgatója és Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója  személyesen vitte el a pajzsokat a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórházába. Az arcpajzsok keretei több napon keresztül készültek 3D-s nyomtató segítségével, majd ezekre a keretekre gumit illesztettek, végül a plexit rakták bele. Ezek anyagát - amely 0,5 milliméter vastagságú PET-G anyag és a 60 százalékos alkoholos fertőtlenítésnek ellenáll - Antóni Zsolt keceli vállalkozó biztosította a Wattaynak térítésmentesen.

A védőeszközöket dr. Ördögh Csaba orvosigazgató vette át Franczia Lászlótól, a Wattay-szakgimnázium igazgatójától és Papp Gyulától, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatójától. - Természetes volt, hogy segítünk mindenben. Részt vettünk maszkok gyártásában is a halasi önkormányzattal együttműködve, tagintézményünk pedig ezekkel a pajzsokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet- mondta Papp Gyula. - Minden eszköz, adomány jól jön, köszönettel tartozunk azoknak, akik eddig is támogattak bennünket- Példátlan összefogással találkozunk nap mint nap és ez a háttér sokat jelent nekünk - tette hozzá az orvosigazgató.