Átadták a Kárpát utcai csapadékvíz-elvezető beruházást
Közélet

Átadták a Kárpát utcai csapadékvíz-elvezető beruházást

Két éve kezdték el szervezni, nem volt egyszerű, sok pénzbe és időbe került, de megoldották a Kárpát utcai vízelvezetési problémát. Az érintett lakók, vagyis a Kárpát-Kisfaludy utca sarkán lévő társasházban élők és az üzlet tulajdonosok is hozzájárultak a beruházási költségekhez, így a társasház előtti parkolót is újjá tudták építeni.

Innentől valószínűleg nem lesz gond, ha jön az eső. Vízelvezetésre kész a csatorna, rendben vannak a lefolyók és a parkoló is a megfelelő szintre került a tervezésnek, kivitelezésnek köszönhetően. A beruházást kedden adták át a városvezetés, önkormányzati képviselők és a kivitelezők jelenlétében.

Itt eddig megállt az esővíz, a járművek a sárral lecsapkodták a társasház falát és a parkoló is rossz állapotban volt. Az egyik üzlettulajdonos segítségkérésre indult el két évvel ezelőtt a folyamat – mesélte Vincze Attila önkormányzati képviselő, aki több lakóközösségi fórumon is részt vett mire sikerült megegyezni a beruházásról.

Idő kellet az összetett probléma elhárításához. Több tevékenységet is össze kellett hangolni a kivitelezés során, hiszen meg kellett oldani a vízelvezetést, időt kellett hagyni a tömörítésre, a parkolót is ujjá kellett építeni, szintbe kellett helyezni a csatornafedőket és az út aszfaltját is helyre kellett állítani, de szerencsére sikerült mindezekhez jó, precízen dolgozó kivitelezőket találni – sorolta Vincze Attila.

A beruházás közel 7 millió forintba került. Az utóbbi időben a város több pontján is folytak vízelvezetéssel kapcsolatos munkálatok – sorolta Molnár Ferenc, a Halasi városgazda Zrt. vezérigazgatója. Például a Csillagvizsgáló környékén, a Vasút és Állomás utcában, de a Szegedi útnál is dolgoztak és a jövőben is lesznek hasonló beruházások, hiszen több évtizedes elmaradásokat kell bepótolni – fűzte hozzá Molnár Ferenc.