Átvette a város kulcsát a diákpolgármester (galéria)
Közélet

Átvette a város kulcsát a diákpolgármester (galéria)

Régi-új diákpolgármestere van Kiskunhalasnak, Hegedűs Ildikó személyében, aki már át is vette a város kulcsát Fülöp Róbert polgármestertől. Ildikó két alpolgármesterével és a diákparlament tagjaival együtt kedden délután tett esküt a Thorma János Múzemban. Megtudtuk tőle, folytatni szeretnék a korábban elindított rendezvényeiket és újakban is gondolkodnak.  

A közelmúltban jelölték ki az új halasi diákönkormányzat tagjait. A képviselő-testület által elfogadott Ifjúsági Koncepció alapján rájuk vár a feladat, hogy a fiatalokat érintő kérdésekben segítsék a városvezetés munkáját. Az önkormányzatban 27-en vannak, akiket a helyi általános- és középiskolák, kollégiumok mellett a nemzetiségi önkormányzat delegált. Az új diáktestület ünnepélyes körülmények között, kedden délután tett esküt a Thorma János Múzeumban. A megjelenteket Kuris István László, a fiatalokat segítő képviselő köszöntötte. Elmondta, hogy a tagság a korábbi polgármesternek, Hegedűs Ildikónak szavazott újra bizalmat. 

Fülöp Róbert polgármester olvasta fel a diákpolgármester esküjét, majd átadta a megbízólevelet és a város jelképes kulcsát Hegedűs Ildikónak. Ezt követően a két új diákalpolgármester, Kothencz Dorisz és Szabadi Ármin tett fogadalmat Farkas Dániel alpolgármester közreműködésével. A többieknek Rajcsány Betti, a Kiskunhalasi Ifjúsági Kerekasztal elnöke olvasta fel az eskü szövegét, majd mindenki átvehette a megbízóleveleit a városvezetéstől. Hegedűs Ildikó megköszönte a bizalmat és igéretet tett arra, hogy segítik majd a városvezetés munkáját. Folytatják a korábban megkezdett rendezvényeket és gondolkodnak új programokban is. (Beszélgetés az új diákpolgármesterrel a jövő szerdai Halasi Tükörben)