Az időjárás sem állította meg a Drótszamarat (galéria)
Közélet

Az időjárás sem állította meg a Drótszamarat (galéria)

Az elmúlt napokban az időjárás írta a szabadtéri rendezvények forgatókönyvét. A Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola Drótszamár elnevezésű kerékpáros ügyességi versenyének is a Bundzsák Dezső Sportközpont lett volna szerda délelőtt a helyszíne, de a szakadó eső nem tette ezt lehetővé. Az intézmény azonban a gyermekek miatt nem hátrált meg és ha szűkös körülmények között is, de megrendezte a programot. 

Amint a fényképeken látszik, egy évvel ezelőtt verőfényes időben rendezte meg a Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola a Drótszamár elnevezésű kerékpáros ügyességi versenyét. Már akkor jelezték, hogy lesz a rendezvénynek folytatása, csak azt nem tudták, hogy a második alkalom rendhagyó lesz. A napok óta tartó esős időjárás nem engedte a szabadtéri rendezést, de az iskola nem akarta elhalasztani a programot. Sörös Imre igazgató vezetésével, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság segítségével az intézmény falain belül bonyolították le a versenyt. 

Nemcsak halasi, hanem kiskőrösi diákok is részt vettek a programon. Farkasné Wodring Zsuzsanna és Hegedűs Richárd, valamint az intézmény pedagógusai mindent megtettek azért, hogy a diákok jól érezzék magukat. - Úgy is mondhatnám, hogy az iskola minden talpalatnyi helyét felhasználtuk. Egyik teremben a részegszemüveges állomást alakítottuk ki, a folyóson pedig az ellentétes kormányzású kerékpárt lehetett kipróbálni. A szlalomozáson pedig ezúttal, helyhiány miatt az ügyesség volt a döntő az időeredmény helyett- fogalmazott Sörös Imre. A gyermekek élvezték a feladatokat, az ügyesebbek KRESZ tesztet is kitöltöttek. Közeleg a nyári szünidő, sokan ilyenkor biciklire pattannak, őket jó tanáccsal látta el Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.