Bajaiak főzték a legfinomabbat (galéria)
Közélet

Bajaiak főzték a legfinomabbat (galéria)

Izgalmas gasztro csata helyszíne volt a Sóstó Csárda, itt rendezték meg a IV. Bács Gazda Coop Burgonyás Ételek Főzőversenyét. Az árnyas fák alatt 15 főzőcsapat állította fel sátrait és lobbantott tüzet a bográcsok alatt.

Főttek a paprikás krumplik, a slambucok és jól fogytak a csapaterősítő pálinkák és egyéb párlatok is. Az idei esztendőben több féle burgonyás étel, így édességek, lapcsánkák és töltött burgonyák is készülhettek, a csapatok igyekeztek elkápráztatni a zsűritagokat a finomságokkal.

Amíg a szakácsok az ételekkel foglalatoskodtak, a színpadon fellépett a Kiskun Táncegyüttes, a Balotai Citerások valamint a tompai Kolo Tánccsoport. Délben ízlelt, kóstolt a zsűri, hosszas tanakodás után végül meg lett a végeredmény, a Bajai Jópofa Srácok nevű csapat, slambuc és töltött burgonya étele győzött. A zsűri értékelése szerint a gazdag íz világ mellett gyönyörű szakmai teljesítmény és a csapatmunka járult hozzá a győzelemhez.

Második helyen a halasi Falka elnevezésű csapat végzett, krumpli kolbász és burgonyás lángos párosával. Harmadik helyezést ért el a jánoshalmi Tóth Viktor és csapata, ők gombóclevest és slambucot készítettek. Az eseményről bővebb összefoglalót hétfőn este 19.00-kor a Híradóban láthatnak.

Fotók: Anda Péter

Hozzászólás (0)