Behavaztunk, fehérbe öltözött Kiskunhalas (galéria)
Közélet

Behavaztunk, fehérbe öltözött Kiskunhalas (galéria)

Jobban örült volna mindenki, ha két héttel korábban jön a havazás. Mindenesetre a gyermekek nem bánják, hogy épülhetnek a hóemberek és előkerülhetnek a szánkók. A fehérség bajokkal is jár, a Halasi Városgazda Zrt. gépei hajnali három óra óra kint vannak a terepen, a közútkezelő is igyekszik járhatóvá tenni minden szakaszt. A halasi tűzoltókat több balesethez is riasztották.

Kiskunhalas is behavazott. Az előrejelzések ezúttal nem csaltak, megérkezett az igazi tél, az ilyenkor megszokott csapadékkal. Számított erre a Halasi Városgazda Zrt. is, Molnár Ferenc vezérigazgató tájékoztatása szerint hajnali három órakor indultak el előzetes síktalanításra a gépek, jelenleg is több traktor  járja az utcákat. Kézi munkaerőből a korábbi évekhez képest idén kevesebb áll rendelkezésre A vezérigazgató legfrissebb helyzetjelentése szerint miután elállt majd a hóesés, a gépek folytatják a munkát. A Magyar Közút Zrt. hóekéit is kora reggeltől bevetették, az 53-as és 55-ös főút hókásás, a társasághoz tartozó mellékutakon pedig letaposott hó borítja a burkolatot. Az előrejelzések szerint a kora esti órákban a havazást felváltja a havas eső, eső. Minden közlekedőtől óvatosságot kérnek. A hó vastagsága megközelíti az 5-6 centimétert. 

Több baleset is történt a csúszós utak miatt. Délelőtt az 53-as főúton, Kisszállás közelében egy Peugeot 206 sodódott árokba és ott a tetejére borult. A járműben ketten voltak, egyikük egy állapotos kismama. A halasi tűzoltók áratalanították az autót, majd talpra állították és kivontatták az árokból. Elsődleges információk szerint senki sem sérült meg, a helyszínre mentőt is hívtak. Pirtón egy Mercedes tört ketté egy villanyoszlopot, majd egy kerítésnek is nekiment. A német rendszámű járműben senki sem sérült meg. A tűzoltók itt is elvégezték az áramtalanítást, biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. 

Baleseti fotók: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság