Berki Viola pályázat képzőművészeknek
Közélet

Berki Viola pályázat képzőművészeknek

A Berki Viola Közalapítvány Kuratóriuma pályázatot ír ki 60. életévét 2019-ben betöltött vagy annál idősebb, Magyarországon élő képzőművész támogatására. A támogatás – melynek összege 200 000 Ft, - elnyerhető egy részletes szakmai önéletrajz és fotókkal illusztrált művészi bemutatkozás benyújtásával, melyből kiderül a pályázó tevékenységi köre, eddigi szakmai életútja.

A pályázókat arra kérik, hogy a jelenlegi munkásságuk bemutatása mellett – az örökhagyó Berki Viola művésznő rendelkezése alapján, tüntesse fel jelenlegi életkörülményeit, jövedelmi viszonyait. Ezek a jellemzők az azonos minőségű pályázatok esetében sorolási szempontként kerülnek számbavételre. A Kuratórium a feltételeknek megfelelő pályázók között előnyben részesíti azokat, akiknek művészete Berki Viola stílusával összhangban van.

Pályázat beadásának határideje: 2019. május 17.

A pályázatokat a Kiskunhalas Város Önkormányzatának Thorma János Múzeuma címére, a 6400 Kiskunhalas Köztársaság utca 2. számra kell küldeni. A borítékra írják rá, hogy Berki Viola Ösztöndíj 2019.

A díjazott személyéről a Berki Viola Közalapítvány Kuratóriuma dönt. A pályaművek benyújtása csak postai úton lehetséges. Az eredményhirdetés június 28-án lesz. A pályázattal kapcsolatos további információk Szabóné Biacs Ildikótól, a Berki Viola Közalapítvány titkárától kérhetők a 77/422-864-es számon.

Még több cikk

Halasi Borklub alakult

Halasi Borklub alakult