Buli közben ismerkedtek a bibósok
Közélet

Buli közben ismerkedtek a bibósok

Annak érdekében, hogy a szeptember 2-án induló tanévet a diákok már jó ismerősként tudják megkezdeni, a Bibó István Gimnázium minden évben gólyatábort szervez. Az iskola új tanulói ezúttal nem Kunfehértón, hanem Soltvadkerten gyűltek össze egy ifjúsági tábor faházaiban.

A meglepően szeles, hűvös időjárás ellenére is remek hangulatban telt a Bibó-gimnázium 2019-es gólyatábora. A helyszín ezúttal a Vadkerti-tó partján volt, ahol kicsik és nagyok, gólyák és végzősök közösen töltöttek el három napot.

- A hagyományoknak megfelelően a végzős osztályoknak egy-egy pályázatot kellett benyújtaniuk. Ezt elbírálták és a legjobb ötletet beadó osztály szervezhette meg a programokat. Mi egy Harry Potter tematikájú tábort álmodtunk meg az osztálytársaimmal, végül ez az irányzat nyert, így mi lettünk a főszervezők. Olyan játékokat találtunk ki, amik mind az ismert filmekhez és könyvekhez köthetők. A gólyáknak varázspálcát kell faragniuk, de vannak tematikus sorversenyek és Harry Potter zenei táncversenyek is – árulta el Viki, az egyik végzős diák.

A gólyák azt mondták, előzetesen féltek attól, milyen izgalmak várnak majd rájuk a táborban, de végül rá kellett jönniük, hogy egy remek közösségbe csöppentek.

- Mielőtt elindultam otthonról, nem tudtam, pontosan mi fog velem itt történni. Azt hittem, a végzősök majd gonosz feladatokat eszelnek ki ellenünk, de szerencsére ez egyáltalán nem így történt. Nagyon kedvesek velünk és éppen csak annyi szívatást kaptunk, ami még senki számára nem sértő vagy kellemetlen. Nekem varázspálcát kellett faragnom, plusz dicsőítő költeményt írni a végzősöknek és a Bibó TV munkatársainak. Szerintem viccesre sikerült a vers, ami pedig külön jól esett, hogy nagy tapsot kaptam az előadáskor – mesélte Sipos Petra, gólya.

A táborok sora a napokban folytatódik. Információink szerint a dékánisok és a Szilády-gimnázium fiataljai is hasonló programokat szerveznek.