Ceruzákból „készült” a főtéri játszótér kerítése (galéria)
Közélet

Ceruzákból „készült” a főtéri játszótér kerítése (galéria)

Ötletes, a hely hangulatához tökéletesen illeszkedő kerítés készült a főtéren található játszótérhez. A színes ceruzákból összeálló, a gyermekek biztonságát szolgáló létesítményt csütörtökön délelőtt kezdték el építeni. Az új játszóhely nagyon népszerű a családok körében.

Volt, aki szketpikusan fogadta a főtéri játszótér gondolatát. Aztán már az első néhány eszköz kihelyezésénél kiderült, hogy jó volt a helyszínválasztás. A bővítést követően pedig még nagyobb forgalma van a helynek, kora délelőttől egészen sötétedésig. Alkalmasint a hintázásért sorba kell állniuk a gyerkőcöknek. Korábban jelezte a körzet képviselője, Farkas Dániel, hogy a kicsik védelmében kerítés is épül majd. 

A munkálatok csütörtökön délelőtt kezdődtek el. A tervező arra is figyelt, hogy a helyhez illő kerítés készüljön. Hasonlóan, mint a Szent József Katolikus Általános Iskola bejáratánál, itt is színes ceruzák alkotják a létesítményt. Farkas Dániel azt mondta, nagyon népszerű a játszótér és ha a helyzet úgy kívánja, akkor tovább lehet bővíteni majd újabb eszközökkel.