Dékáni HELP: újabb segítség a rászorulóknak (galéria)
Közélet

Dékáni HELP: újabb segítség a rászorulóknak (galéria)

Közel félszáz résztvevő, több mint félszáz érintett.  Kedden délelőtt újabb állomásához érkezett a hivatások az egészséges lakosságért program, amelyet a Dékáni-szakgimnázium hirdetett meg. A mai akcióban rendőrök,  katasztrófavédelmi szakemberek, polgárőrök, önkéntes tartalékosok, közterület-felügyelők, mezőőrök,  tanyagondnokok, önkéntes tartalékosok és diákok nyújtottak segítséget rászorulóknak, hadiözvegyeknek.

Második alkalommal rendezték meg a Dékáni HELP Napot, kedden délelőtt ismét több szervezet fogott össze annak érdekében, hogy a külterületen élőknek, illetve a hadiözvegyeknek segítsenek a házimunkában, a kert körüli teendők ellátásban. Egészségügyi tanácsokat adtak, vérnyomást mértek és elbeszélgettek mindenkivel. Az intézmény hivatások az egészséges lakosságért programjában több szervezet vesz részt, a rendőrség, a mentőszolgálat, a halasi kórház, a polgárőrség, a katasztrófavédelem, a mezőőrség, a közterület-felügyelet, a tanyagondnoki szolgálat, az önkéntes területvédelmi tartalékos század részvétele mellett természetesen az ötletadó iskola diákjai is ott voltak az akcióban.

A második Dékáni HELP Napon közel félszázan vettek részt és több mint félszáz rászorulónak, hadiözvegynek segítettek. A porgram nemcsak Kiskunhalason zajlott, a körzeti megbízottak és a polgármesterek segítségével Balotaszálláson, Harkakötönyben, Kelebián, Kisszálláson Pirtón és Tompán is ott voltak a kis csoportok. További részletek a kedd esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.