Drótszamár: játékos kerékpáros verseny volt (galéria)
Közélet

Drótszamár: játékos kerékpáros verseny volt (galéria)

A halasi rendőrkapitányság és több támogató segítségével kerékpáros versenyt szervezett pénteken délelőtt a Kiskunhalasi Általános Iskola. A Drótszamár elnevezésű programon a gyermekeknek egy szlaompályát kellett teljesíteni és játékos közlekedési teszt is várt a bátor jelentkezőkre.

Drótszamár. Nagyon találóan ez volt a neve annak a programnak, amelyet a Kiskunhalasi Általános Iskola szervezett. Pénteken délelőtt a Bundzsák Dezső Sportközpont bitumenes játékterén alakítottak ki egy versenypályát, amelyet kerékpárral kellett teljesíteni. Volt szlalomozás, billenőpad, ügyességet igénylő feladat is. Sörös Imre, az intézmény igazgatója azt mondta, hogy nagy segítséget kaptak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságtól, valamint több támogatója is volt a programnak. A Koliken Kft. például bicikliket biztosított a diákok számára. Az igazgató szerint az iskola tanulóinak több mint két harmada jelentkezett a megméretésre.

A programra meghívást kaptak a kiskőrösi diákok is. A gyerekek élvezték a kerékpározást, a pályán sokat segített nekik Hegedűs Richárd zászlós. Aki pedig nem pattant nyeregbe, az teszteket tölthetett ki, illetve Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó segítségével játékos formában sajátíthatta el az alapvető KRESZ ismereteket.  További részletek a péntek esti híradóban.