Edvint meglepték a diáktársai
Közélet

Edvint meglepték a diáktársai

Igazi meglepetés lett ez a nap a Bibó István Gimnáziumba járó Fekete Edvin számára. A mozgáskorlátozott fiatalembert egy elektromos kerekesszékkel lepték meg diáktársai. Az ajándékozás gondolata még ősszel merült fel, akkor a Rotary Interact tagjai egy jótékonysági ételkóstolót szerveztek. 

A fiatalok különböző nemzetek ételeit készítették el, a diáktársak pedig ezeket elfogyaszthatták és annyit fizettek érte amennyit gondoltak. A diákok természetesen jól tudták, mi ennek az akciónak a tétje, így Vladár Éva tanárnő és segítői jelentős összeget tudtak összegyűjteni, ebből a pénzből vásárolták meg a tanulók Dr. Felhő Erika segítségének köszönhetően a kerekesszéket.

Az ünnepélyes átadón Bordás Zoltán a Rotary Club kiskunhalasi csoportjának nevében mondott köszönetet a szervezőknek, majd Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere is gratulált a példát mutató bibós diákoknak. Csorba Imre igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a diákok önzetlenül segítettek Edvinnek, amikor részt vettek a jótékonysági ételkóstolón, megmutatták milyen az, amikor a jó cél érdekében összefog egy közösség.

Fekete Edvin meghatottan köszönte meg a segítséget, a mozgásában korlátozott fiú könnyes szemel tekintett a segítőkre. Mint elmondta, az elektromos eszköz nagyban segíti majd a mindennapokban, a szeretet, a segíteni akarás láttán úgy gondolja, a Bibó  István Gimnázium az a hely, ahol nem kell, hogy azt érezze, más mint a többiek.