Egy délután alatt két szalagátvágás Kunfehértón
Közélet

Egy délután alatt két szalagátvágás Kunfehértón

Nagy volt az öröm pénteken, Kunfehértón. A település óvodája és művelődési háza is megújult, megszépült az elmúlt időszakban. Mindkét épületet tegnap adták át a lakosságnak, ünnepélyes keretek között.

A programok a Béke téren található volt művelődési háznál (mostantól Közösségi Színtér és Könyvtár a neve) kezdődtek, ahol Huszár Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Ilyen lett az új könyvtár

- Településünk közel 100 millió forintot nyert el a művelődési ház, valamint a Mosolyvár Óvoda energetikai fejlesztésére. A pénzből elkészült a művelődési ház külső falainak, valamint a lábazatának a hőszigetelése, egy teljes külső nyílászárócsere, a tető víz-és hőszigetelése, az épület részleges akadálymentesítése, és vásároltunk egy új kazánt is, amihez új radiátorok és csövek lettek beépítve. Az óvodában is jelentős fejlesztések mentek végbe. Többek között szigetelést kaptak a külső falak, valamint hőszigetelt külső nyílászárókat építettünk be. A fűtésrendszer is megújult és egy akadálymentes WC-t is kialakítottunk. Az óvoda új neve Mosolyvár Óvoda és Mini Bölcsőde lett – számolt be a polgármester.

Huszár Zoltán polgármester

Az ünnepségen a helyi általános iskola elsőosztályos diákjai zenés-táncos műsort mutattak be, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a beruházások hosszú távú jelentőségéről beszélt.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő

- Pozitívum, hogy ezen a kis településen az elmúlt időszakban nem csökkent, hanem jelentősen nőtt a gyermekek száma. Én továbbra is arra bátorítom a családokat, hogy vállaljanak gyermekeket. A kicsik később bekerülnek bölcsődébe, óvodába, majd a tanulmányaikhoz szükséges információkat a könyvtárból szerzik be. Ezekhez mind-mind hozzájárulnak azok a felújított intézmények, amiket ma átadunk – mondta beszédében a képviselő.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviseletében Rausch Sándor alelnök egy megyénk címerét ábrázoló zászlót hozott magával a rendezvényre. Ezt a következő szavak kíséretében adta át a település polgármesterének.

Rausch Sándor zászlót hozott ajándékba

- Mi, a közgyűlésben büszkék vagyunk arra, hogy a megye déli részén van egy olyan remek település, mint Kunfehértó. Nagyszabású fejlesztések mentek és mennek végbe itt, legyenek hát a fehértóiak is nagyon büszkék arra, hogy itt, és ezzel együtt a megyében laknak.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők közösen vonultak át a második helyszínre, az óvoda udvarára. Itt is egy szalagátvágás következett, majd az óvodások mutatták be a kimondottan erre a napra betanult kis műsorukat. Természetesen nagy taps volt a jutalmuk.

Mint megtudtuk, hamarosan újabb avatóünnepségeket rendeznek Kunfehértón. A tervek szerint nyár végén egy piacteret avatnak, nem sokkal később pedig egy belterületi kerékpárutat adnak át.