Elit mezőnyben versenyeztek a dékánis szépítészek
Közélet

Elit mezőnyben versenyeztek a dékánis szépítészek

Csúcsot döntött a részvétel az idén már tizedszer megrendezett Kossuth-kupán, melynek a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma adott otthont. Az országból 17 iskola 177 tanulója mutatta meg tudását 250 versenyszámban, köztük voltak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának diákjai is.

Az iskola termeiben, aulájában többen nyüzsögtek, mint a felnőtt magyar bajnokságon, ráadásul rangos nevek is szerepeltek az indulók között, ugyanis korosztályos Európa-bajnokok és magyar bajnokok is ollót vagy sminkecsetet ragadtak a nap folyamán.

Ebben az előkelő mezőnyben a Dékáni-szakgimnázium diákja, Tóth Henrietta „fantázia smink" kategóriában 3. helyezést ért el, Jakab Laura különdíjat kapott. Az Alice csodaországban filmek ismert szereplőit jelenítették meg, a zsűri tetszéásét pedig maximálisan elnyerték.

Az „alkalmi sminkben", melynek témája a ragyogás volt, Farkas Edina 7., Martin Milla 9 lett. A fonással, szövéssel készített utcai frizurák versenyszámában a közel hatvan induló közül Bíró Rebeka a 10. helyen végzett. A diákok felkészítőtanára Gál-Perjési Katalin volt.