Elkészült a várt járda
Közélet

Elkészült a várt járda

Most már járda köti össze a kertvárosi Híd utcát a Dongérvölgyi kerékpárúttal. A minap lettek kész a munkálatok. E mellett a vízelvezetési gondokat is próbálták orvosolni. Ezek ugyan apróbb lépések, de sokat jelentenek az ott élőknek -  mondta Hunyadi Péter önkormányzati képviselő.

- Lakossági kérés volt, hogy kiépített járda kösse össze a Híd utcát a Dongérvölgyi elkerülő út mentén futó kerékpárúttal. A kertvárosi lakótelepről sokan járnak errefelé, gyalog, illetve biciklivel, ám eddig csak kitaposott ösvényen – esős időben sárban  -  tudtak eljutni a kerékpárútig – mondja Hunyadi Péter önkormányzati képviselő. - Örülök, hogy sikerült orvosolni ezt a problémát – fűzte hozzá.

A járda építése mellett csapadékvíz elvezetőket is kialakítottak a beruházás során a Híd utcánál és a közeli Kiffer utcánál. A környéken lakók már várták a vízelvezetési gondok enyhítését is. – Volt, hogy bokáig kellett gázolni a vízben – mondta Mészáros József, aki több társasháznál is közös képviselő.

A kertvárosi lakótelepnél újdonság a térfigyelő kamera is. Az itt lakók abban bíznak, hogy a kamerák segítségével véget lehet vetni az illegális szemételhelyezésnek. – Kerékpárral és autóval is hordanak ide szemetet, most például egy televízió készüléket csempészett ide valaki – sorolja Mészáros József.

Mivel a Práger utcából nem lehetett kilátni a Mártírok útjára kihelyeztek egy forgalmi tükröt, amely biztonságosabbá teszi a közlekedést, de emellett még maradtak megoldandó feladatok is ebben a városrészben. – Szükség lenne újabb járdákra, padokat szeretnénk kihelyezni, illetve folytatni kell a csapadékvíz elvezetés rendezésér is, amint rajta leszünk – mesélte a terveket Hunyadi Péter.

Hozzászólás (0)