Elkészült, gyönyörködhetünk benne (galéria)
Közélet

Elkészült, gyönyörködhetünk benne (galéria)

Hosszú évek szervezése után, kicsivel több, mint egy hét alatt elkészült Kiskunhalas legújabb szabadtéri kulturális alkotása, az 53-as főút mentén, az Erdei téren. Az új külsőt kapott lakóházat tegnap óta már sokan felkeresték, fotózták.

Bő egy héten keresztül készült Kiskunhalas legújabb szabadtéri műalkotása. A Csipkeházzal szemközti lakótelep egyik épületének tűzfalát három szegedi művész díszítette fel egyedi motívumokkal. Most, a munka végeztével a projekt ötletgazdája, Nagy-Apáti Ivett, a Halasi Média és Kultúra Kft. ügyvezetője egy, az épületet ábrázoló képpel köszönte meg a nem mindennapi munkát.

A projekt megvalósulásához több országosan is ismert vállalkozásnak kellett összefognia. Az egyik, a kiskunhalasi Merkbau Kft volt.

- Nagyjából egy évvel ezelőtt értesültünk arról, hogy kibontakozóban van ez a projekt. Annyira jó ötletnek tűnt, hogy gondolkodás nélkül a kezdeményezés mellé álltunk. Most, látván a végeredményt, azt gondolom, nagyon jól döntöttünk. Ez a házfal bármely nagyvárosban megállná a helyét, így külön büszkék lehetünk arra, hogy mégis Kiskunhalast színesíti - osztotta meg a helyszínen gondolatait Balanyi László, gazdasági igazgató.

Az alkotás méretéből és szabadtéri jellegéből adódóan egy speciális összetételű festékanyag került a falra.

- Cégünk sok megkeresést kap azzal kapcsolatban, hogy támogassunk egy-egy ilyen jellegű kezdeményezést. Ami miatt mi a halasiak akcióját választottuk, az az volt, hogy egy kimondottan nagy, díszítésre váró felület állt az alkotók rendelkezésére. Mivel szabadtéri festményről van szó, egyáltalán nem mindegy, milyen festékkel készül a kép. Ez a termék különösen jó páraáteresztő képességű, ami az időjárási szélsőségeknek jól ellenáll, sőt gombásodást és algásodást gátló adalékanyagot is tartalmaz – mondta el Vagaszky Noémi, a Lasselsberger-Knauf Kft. marketing kommunikációs menedzsere.

A három festőművész minden nap kora reggeltől késő estig dolgozott az elmúlt egy hétben azért, hogy határidőre készen legyenek a műalkotással. Azt mondják, büszkék arra, hogy az általuk készített képet mostantól a halasiak és az átutazók is megszemlélhetik majd.

Az első pozitív kritikák már tegnap délután elhangoztak. A házban lakók örülnek annak, hogy megszépült a társasház, s véleményük szerint ők mostantól Halas legszebb épületében élhetnek.

Hozzászólás (0)