Ellenzéki összefogás Halason
Közélet

Ellenzéki összefogás Halason

A Mindenki Magyarországa Mozgalom mögé sorakozik fel a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd. A céljuk közös, leváltani a jelenlegi városvezetést. A szervezet a Csipke Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatót, ahol azt is elmondták, van közös polgármester-jelöltjük és a körzeti képviselő-jelöltjeiket is hamarosan bemutatják.

Egy asztalhoz ült az ellenzék Kiskunhalason. Molnár László, a DK választókerületi elnöke így fogalmazta meg az összefogás lényegét. 

- Az összefogásunkra a választási törvény miatt van szükség, csak úgy lehet legyőzni a Fideszt, a jelenlegi városvezetést, ha egy jelölt indul velük szemben ezért az ideológiai meg egyéb problémákat félretesszük. Hosszas tárgyalások után megegyeztünk abban, hogy minden körzetben csak egy jelöltet indítunk. Célunk Kiskunhalas város felemelése, hogy ne olyan vezetése legyen a városnak, amely pártérdekeket illetve a Fideszhez köthető gazdasági érdekeket szolgál. Mi a halasi emberekért szeretnénk dolgozni, az ő érdekeiket szeretnénk képviselni a munkánk során

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Mindenki Magyarországa Mozgalom szombaton mutatja be a polgármester-jelöltjét, ezt követően hozzák nyilvánosságra a képviselő-jelöltek névsorát is.