Elszállították az autóroncsot
Közélet

Elszállították az autóroncsot

A Halas TV Híradójában és weblapunkon is többször foglalkoztunk azzal az autóronccsal, amit valaki a Sóstó Parkerdő területén hagyott. A Volkswagen Vento október óta csúfította és szennyezte a tájat. Akkor még voltak rajta kerekek, ám időközben szinte darabjaira szedték a járművet az arra járók. Ma délután maga a tulajdonos kereste meg szerkesztőségünket, és elmesélte a kocsi kalandos történetét.

Az autó tulaja ma délutáni telefonbeszélgetésünkkor kérdésünkre elmondta, egy ismerőse hívta fel figyelmét arra, hogy járműve szerepelt a Halas Televízió Hírösszefoglalójában, ekkor döntött úgy, hogy cselekedni fog.

- A kocsi valóban az enyém, bár hosszú ideje nem én használtam. Annak idején kölcsönadtam egy olyan ismerősömnek, akiben teljes mértékig megbízok a mai napig is. Sajnos a biztosítás időközben lejárt róla, nem lettek fizetve a kötelező dolgai, ezért a rendszámot le kellett venni a kocsiról. Amikor elmentem az ismerősömhöz, hogy hazavigyem az autómat, közölte, hogy ellopták. Nem tettem feljelentést, mivel már se rendszám nem volt rajta, se biztosítás, nem lehetett volna használni – árulta el a férfi.

A történet itt azonban még nem ért véget. Mint megtudtuk, a tulaj a hírekből tudta meg, hogy hol is volt mindvégig az autója.

- Egyik ismerősöm jelezte, hogy több alkalommal is szerepelt a kocsi az Önök hírműsoraiban. Ekkor derült ki számomra, hol is található az azóta teljesen ronccsá vált jármű. A kiskunhalasi önkormányzatot megkerestem, és ígéretet tettem arra, hogy el lesz szállítva a kocsi az erdőből. Ez ma meg is történt. Egy MÉH telepet üzemeltető vállalkozó vállalta, hogy ingyen elviszi a roncsot. Örülök, hogy végre tisztázódott a történet, és sajnálom, hogy idáig kellett várni az ügy rendezésére – mondta a tulajdonos.