Ezer főre tud főzni a megújult konyha (galériával)
Közélet

Ezer főre tud főzni a megújult konyha (galériával)

Teljesen megújult és modern eszközökkel szerelték fel a Bernáth Lajos Kollégium konyháját, amelyet a közelmúltban a város visszavett korábbi üzemeltetőjétől. Az 50 milliós beruházásnak köszönhetően akár ezer főre is tudnak főzni.

Ismét városi kézben van a Bernáth Lajos Kollégium konyhája. Ebben az évben döntött úgy az önkormányzat, hogy saját üzemeltetésben képzeli el a gyermekétkeztetést. Ehhez szükség volt felújításra és eszközbeszerzésre is, de mint a kedd délutáni helyszíni bejáráson Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester személyesen is meggyőződhetett róla, a beruházás sikeres volt. Stírné Prikidánovics Tímea, a konyhát üzemeltető KIGSZ vezetője elmondta, nemcsak főző, hanem tálalókonyha is működik a kollégiumban. Jelenleg az ott lakó gyermekeken kívül a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai, pedagógusait látják el, de részt vesznek a pirtói szociális étkeztetésben is. 

Közel húsz főt foglalkoztatnak, akik három műszakban dolgoznak, hogy zökkenőmentes legyen az étkeztetés. A közelmúltban megvalósuló felújítás mellett modern eszközöket szereztek be, a beruházás összértéke elérte az 50 millió forintot. A kivitelezésben a Halasi Városgazda Zrt. vett részt.