Ezrek ünnepeltek a főtéren (galéria)
Közélet

Ezrek ünnepeltek a főtéren (galéria)

Hangulatos koncertek, egy extravagáns show, tűzijáték és éjszakai házibuli színesítette az augusztus 20-i városi ünnepség délutáni programját. A Brandy, a Tremolo, a Légy a kaktuszban megágyazott az estének, hogy aztán a Szent Longinus Hagyományőrző Egyesület bemutatója után, több ezer ember nézze végig a belvárosi tűzijátékot. Péterfy Bori és a Love Band színházi elemeket felvonultató koncertje után a T-Band örömmuzsikálása adta át a tegnapot a mának.

Az idei augusztus 20-i programok helyszíne a halasi főtér volt, a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Vendéglátósok és portékáikat kínáló kereskedők, no meg egy jókora színpad telis tele koncertekkel várták a közönséget. A kánikula sokakat nem tántorított el attól, hogy megnézzék a délutáni fellépőket. A pódiumon a Brandy kezdett, nem is akármilyen fellépés volt. A zenekar a közelmúltban alakult, zenei hangzásukban, feldolgozásaikban az elektropop elemeket vegyítették gitáros, hegedűs, vokális zenével. Kíváncsian várjuk a folytatást. 

Tremolo. Az ötvenes-hatvanas korosztálynak sokat árulkodó név ez. A legendás zenekar valamikor  hatvanas évek végén alakult, az eredeti felállásból Faddi István állhat már csak színpadra, többen az égi együttesekben muzsikálnak már. A formáció elhozta azokat a legendás dalokat, amely örökzöldek, ugyanakkor a mai fiatalság számára is ismerősek lehetnek. 

Sokadvirágzását éli, újabbnál újabb impulzusokat kap és ad a Légy a kaktuszban. Lakatos Tomiék néhány évnyi csend után kezdtek el megint zenélni együtt. Friss tagokkal, ugyanakkor a bandára jellemző hangzást maximálisan visszaadva adtak koncertet. Kicsit furcsa leírni, de ennek a zenekarnak már komoly múltja van, a rajongók és a zeneértők remélik, hogy jövője is lesz.

A Szent Longinus Hagyományőrző Egyesület Zentáról érkezett Kiskunhalasra, felidézték bemutatójukkal a XIV. századot, pontosabban Károly Róbert uralkodásának időszakát. Korhű ruhák, látványos bajvívások, némi pirotechnikai parádé készítette elő a a folyamatosan gyarapodó közönséget a tűzijátékra. 

A legnagyobb érdeklődés mindig is a tűzijáték iránt volt. Kiemelt biztonsági intézkedések mellett lehetett a főtéren megrendezni a látványos parádét. Néhány perccel este kilenc óra után, több ezer néző előtt indította el a pirotechnikus az első rakétákat, amelyet negyedórán át több száz követett. A közönség reakciója jól mutatta, a bemutató tetszett a publikumnak. 

Péterfy Bori és a Love Band profi zenekar. Olyan színésznői képességekkel, adottságokkal és a közönséggel kiválóan kommunikáló énekesnővel, aki garantálja a show-t. Péterfy  Boriék koncertje nem egyszerű fellépés, inkább nevezzük előadásnak, élő adásnak. A publikum zörejeire is reagáló muzsikusok, a teátrális, ugyanakkor nagyon emberi mozdulatok, jelenetek színesítették a másfél órás fellépést. Odatették magukat, elénk a színpadra. Interaktív, pózoktól mentes koncert volt a javából.

Nehéz eldönteni, hogy hálás vagy hálátlan szerep egy program végére színpadra állni. Nos, a T-Band házibulija alapján azt írhatjuk, hálás. A zenekar csupa-csupa olyan táncolható számot játszott, amelyre beindult a tér. A tegnapot elbúcsúztatták, a mai napot köszöntötték, emlékezetessé téve augusztus huszadikát és egy picit augusztus 21-ét is.