Fellobbant a hit gyertyájának lángja
Közélet

Fellobbant a hit gyertyájának lángja

December 2-án, advent első vasárnapján benépesült Kiskunhalas főtere. A hagyományoknak megfelelően minden hétvégén más és más egyházi felekezet tagjai adnak zenés műsort az ünnepi fényekben pompázó Bethlen Gábor téren. Most a református egyház tagjai gyújtották meg a város adventi koszorújának első gyertyáját.

A központban összegyűlt emberek először két dalt hallgathattak meg élő hangszeres kísérettel, majd Bödecs Pál lelkész főigazgató mondta el gondolatait.

- A karácsonyra való felkészülés négyhetes időszaka kezdődött ma el. Az évnek ez a szakasza mindig nagyon szép. A karácsony mindig az ajándékozásról szól. A gyermekek ezt már egészen pici koruktól tudják, de nekünk, felnőtteknek ez az ajándék már egészen mást jelent. Nekünk Isten ajándéka a legfontosabb. Ehhez elég egy mosoly, elég egy kedves szó, hisz ezekre a dolgokra manapság nagyon nagy szükség van a világban - mondta.

Édes Árpád elnök-lelkész a közös zenélésben vett részt. Kérdésünkre elárulta, miért is fontos szerinte a karácsonyig tartó várakozás időszaka.

- Egy közösség életében mindig nagyon jelentősek a közös élmények. Ezek az adventi vasárnapok szerintem óriási jelentőséggel bírnak, hiszen ezzel kifejezhetjük közös reménységünket, az egységünket, összetartozásunkat. Adventkor igazán előtérbe kerülnek ezek a fényt hozó értékek, amik utat mutathatnak sokaknak a sötétségben.

Az ünnepi gondolatokat követően Bödecs Pál gyújtotta meg a városi adventi koszorú első gyertyáját, mely a hitet jelképezi. A főtéri programsorozat jövő pénteken, december 7-én folytatódik a Mikulás látogatásával és Lola ünnepi hangulatú koncertjével.

fotó: Kovács Iván