FIDESZ-KDNP Sajtóközlemény
Közélet

FIDESZ-KDNP Sajtóközlemény

Farkas Dániel, Kiskunhalas város alpolgármestere, a Kiskunhalasi Fidesz-KDNP frakció nevében reagált a Sikeres Halasért Társaság (SHT) által kiadott, a Semmelweis téren álló Hírnök szobor és a Három tavasz emlékmű áthelyezésével kapcsolatos közleményre, amelyet az alábbiakban ad közre a Halasmédia hírportálja.

Sajtóközlemény

2017. március 30-án a képviselő-testület az alábbi határozatot fogadta el: „Kiskunhalas Város Önkormányzat  Képviselő-testülete  kifejezi  azon  szándékát,  hogy  a Semmelweis téren álló Hírnök szobrot és Három tavasz emlékművet a jelenlegi helyéről el kívánja távolítani. A Képviselő-testület megbízza a Polgármestert, hogy ennek lehetőségeit vizsgálja meg és tegye meg a lehetséges intézkedéseket.” Az alábbi döntést a képviselő-testület egyhangúlag, többek között az Önök szavazataival fogadta el.

A döntés óta a városvezetés jogászokkal, történészekkel közösen megkezdte a helyzet vizsgálatát, továbbá felvettük a kapcsolatot a mű alkotóinak örököseivel.

A ciklus során eddig sem volt idegen számunkra a lakosság véleményének megkérdezése. Példa erre az orvosi ügyelet rendszerének vizsgálata vagy a számtalan lakossági fórum (útépítések előkészítése; hajléktalan szálló áthelyezése; közlekedésfejlesztési pályázat; stb.).

A javaslat társadalmi egyeztetése azonban csak azt követően kezdődhet meg, ha a konkrét javaslat elkészül. A téma jogi és emlékezetpolitikai összetettsége miatt ez még hónapokat vehet igénybe.

Kiskunhalas, 2017. július 14.

Fidesz-KDNP frakció nevében:
Farkas Dániel, alpolgármester

Fidesz-KDNP Kiskunhalasi Frakciójának közleménye

Halasmédia információ