Gazdafórum sok hasznos információval
Közélet

Gazdafórum sok hasznos információval

A vidékfejlesztési program helyzetéről és a 2020 utáni időszak elképzeléseiről, uniós támogatásairól volt elsősorban szó a szombat délelőtti halasi gazdafórumon. A rendezvényen dr. Mezei Dávid az agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is tájékoztatót tartott a halasi és térségbeli gazdáknak.

A Halas és Környéke Gazdakör elnöke Csanádi Lajos elmondta: minden évben a Szüreti Fesztivál idejére időzítve tartják meg gazdafórumukat, ahol mindég az aktuális tudnivalókról adnak tájékoztatást a meghívott előadók.

Köszöntőjében Gubán Gyula a NAK Bács-kiskun Megyei alelnöke hangsúlyozta: örül annak, hogy a megyében sok aktív gazdakör működik, köztük a Halasi is, hiszen a gazdálkodókat segíteni tudja az összefogás. Ezekhez a gondolatokhoz Fülöp Róbert polgármester is csatlakozott.

Mezei Dávid helyettes államtitkár többek között arról tájékoztatta a jelen lévőket, hogy milyen új pályázatok várhatóak. Most elsősorban élelmiszer feldolgozással foglalkozó és borászati üzemek számíthatnak támogatásra, hiszen szeretnék erősíteni a feldolgozást. Az unióval pedig az öntözésről egyeztetnek mivel a jelenlegi szabályok nem felelnek meg a hazai viszonyoknak, ebben szeretnének módosítást elérni.