Gondokat okozott a jelentős mennyiségű esővíz (galériával frissítve)
Közélet

Gondokat okozott a jelentős mennyiségű esővíz (galériával frissítve)

Lucskai Levente adatai szerint 47,4 milliméternyi, az az négyzetméterenként ennyi liter eső esett Kiskunhalasra az elmúlt órákban. Ismét megteltek a csatornák, az árkok, a város több pontján jelentő mennyiségű víz gyűlt össze. A Fazekas Mihály és a Bajza utca sarkára tűzoltókat kellett hívni, de ezen kívül is több riasztást kapott a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 

Monszunszerű eső áztatta hétfőn délután Kiskunhalas. A zivatar nem sokkal ebéd után csapott le a városra és rövid időn belül jelentős mennyiségű csapadék hullt alá az égből. A csatornák, árkok nem győzték elnyelni a vizet, amely aztán összegyűlt. A Felsőváros Általános Iskola előtt, az Eötvös utcában, a Kertváros több utcájában, valamint a Fazekas Mihály Általános Iskola előtti területen is kisebb tóhoz elegendő csapadék halmozódott fel. Itt volt olyan osztály, amely mezítláb kelt át a vizen, hogy ebédelni tudjon. Volt, ahol már az udvarokba is befolyt a víz. A Kölcsey utcában, a Fazekas-utcai kereszteződésnél lakók és üzlettulajdonosok igyekeztek megtisztítani a levéltől, szeméttől eltömődött csatornaszemeket. 

Több riasztást kaptak a halasi tűzoltók. A Futó utcában az udvarban gyűlt össze a csapadék, a Szilády Áron utcában pedig garázsokban állt a víz. A Fazekas Mihály utcában egy csatornafedlapot nyitottak meg a tűzoltók. Egy jókora faág tört le a Fenyő utcában, amely egy villanyvezetéket is leszakított, egy tetőt pedig megrongált. Itt a kiérkező egység az áramszolgáltató szakembereivel hárította el a veszélyhelyzetet. Az idokep.hu adatai szerint közel 23 milliméternyi csapadék hullott a városra, Kunfehértón pedig 26 millimétert regisztráltak.