Ha Pestre vonatozik, ezt tudnia kell
Közélet

Ha Pestre vonatozik, ezt tudnia kell

Komoly felújítások kezdődnek a budapesti Keleti pályaudvaron és Kőbányán, ezért a hétvégén több vonat útvonala és végállomása, indulási helye módosul. Ez érinti a Kiskunhalasról a fővárosba tartó szerelvényeket is.

Április 22-től 24-ig felújításokat végeznek a Keleti pályaudvaron és a Kőbánya felsőig tartó vonalszakaszon, emiatt számos a Keleti és a Nyugati pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul a hétvégén - közölte a Mávinform. Mint megtudtuk: a Kelebia-Kiskunhalas-Budapest között közlekedő szerelvények ezeken a napokon Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan is indulnak.

A vasút tájékoztatása szerint a karbantartás során a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között az egyik vágányban több száz méteren, illetve a Keletiben több váltónál ágyazatot cserélnek. Ezzel párhuzamosan vágánykarbantartásra, váltócserékre, illetve peronfelújításra is sor kerül. Azért a húsvéti ünnepi utazásokat követő hétvégét választották a munkálatok elvégzésére, mert ekkor kevesebb utast érintenek a korlátozások.