Hajrá Magyarország! Talpra Magyarok! (galéria)
Közélet

Hajrá Magyarország! Talpra Magyarok! (galéria)

Rendhagyó módon, a Thorma János Múzeum vadonatúj szárnyában, a Talpra magyar című festmény előtt tartotta meg kampánynyitóját Bányai Gábor, a Fidesz-KDNP és szövetségeseinek a közös országgyűlési képviselő-jelöltje. A teremben elhelyezett széksorok teljesen megteltek a térség polgármestereivel, vállalkozóival és a szimpatizánsokkal. Bányai Gábor azt mondta, hogy ő marad, aki eddig is volt, aki képes erejét, idejét feláldozni a megye déli végeinek fejlődéséért. 

Teljesen megtelt a Thorma János Múzeum új épületszárnyának nagyterme az ötös számú egyéni választókerület polgármestereivel, vállalkozóival, képviselőivel, és azokkal a szimpatizánsokkal, akik eddig is segítették Bányai Gábor országgyűlési képviselőjének munkáját. Hétfőn este tartotta a politikus hivatalos kampánynyitóját, amelyen először egy fényképes összeállítást nézhettek meg a megjelentek a képviselő elmúlt négy éves tevékenységéről. Elsőként Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere beszélt.

- Bányai Gábor erős felelősségtudattal, elszántan, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a következő parlamenti ciklusban is képviselje térségünket, a megindult fejlődési pályán tartsa településeinket. Mi mindannyian hiszünk benne, és számomra elképzelhetetlen, hogy más képviselje térségünk 23 települését az elkövetkező években, mint Bányai Gábor - jelentette ki a polgármester, aki egy címeres halasi csipkés díszzsebkendőt adott át a képviselőjelöltnek a bizalom szimbólumaként. 

Dr. Skribanek Zoltán, a Fidesz kiskunhalasi csoportjának elnöke úgy fogalmazott, a jelölés széles alapú, demokratikus folyamat eredménye. - Minden választókerületi csoport Bányai Gábort jelölte, ez pedig a bizalom igazi fokmérője, elismerve ezzel az elmúlt években végzett áldozatos munkát. A kormány döntésének köszönhetően megszűnt az önkormányzatok adóssága, ezzel párhuzamosan komoly fejlesztések indultak el, mindezek mögött pedig ott állt Bányai Gábor országgyűlési képviselő- mondta az elnök.

Bányai Gábor rövid, lényegretörő beszédet mondott, amelyben köszönetet mondott a családjának és a segítőinek is. - Csak annyit ígérhetek, hogy én maradok az, aki voltam. Nem leszek reggel cigánygyűlölő, délben cicasimogató, este migránspárti, ahogy éppen a szél fúj. Én maradok az elveimnél, én maradok az a Bányai Gábor, aki képes idejét, erejét feláldozni, hogy a megye déli végei megmaradhassanak és talpra állhassanak. Itt is vannak a teremben, akinek kellett és tudtam segíteni. Kinek vállalkozása elindításában, kinek pályázati ügyben, kinek egészségügyi kérdésben. Amivel megkerestek- mert szerencsére tudják, hogy engem meg lehet keresni- abban a legjobb tudásom szerint segítek - fogalmazott a politikus, aki a mögötte lévő festmény okán úgy köszönt el: Hajrá Magyarország! Talpra magyarok!

Fotók: Kovács Iván