Halasi jó gyakorlat
Közélet

Halasi jó gyakorlat

A Modern Óvoda-konferenciát Budapesten rendezték a közelmúltban. Az országos találkozón Mongyi Marianna képviselte Kiskunhalast egyesületi-óvodai-iskolai jó gyakorlattal. Ez a mesefüggöny-projekt, mely összefogással valósult meg.

Mongyi Marianna innovációt mutatott be a nagyközönségnek. A mesefüggöny-projektet az általa vezetett Zöld-híd Egyesület tagjaival és a kezdeményezést támogató résztvevőkkel együtt valósította meg.

- Óvodapedagógusként és egyesületi elnökként az a megtiszteltetés ért, hogy előadást tarthattam Budapesten a Modern Iskola felkérésére a Modern Óvoda – Óvodapedagógusok Országos Találkozója és Óvodai Jó Gyakorlatok Fórumán. A konferencia célja az volt, hogy színteret biztosítson az óvodapedagógia aktuális kérdéseinek korszerű megvitatására, jó gyakorlatok bemutatására, az óvodapedagógiában érintett szereplők összekötésére – fogalmazott Mongyi Marianna érdeklődésünkre. - A Mesepedagógia szekcióban – ahol közel száz óvodapedagógus és az Oktatási Hivatal elnöke, valamint az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára is részt vett – mutattam be halasi jó gyakorlatként a Zöld-híd Egyesületünk innovációját, a függönyprojektet – tette hozzá.

Mongyi Marianna a szakmai programon elismerésben részesült, és oklevelet vehetett át. Hangsúlyozta, amit alkottak, az közös munka volt. További részletek a Halasi Tükör június 12-i számában.