Halasi szerző főcímdala a Duna TV-ben
Közélet

Halasi szerző főcímdala a Duna TV-ben

Nagy megtiszteltetés érte a kiskunhalasi Mácskovics Szabolcsot, aki idén nyáron fog diplomázni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének zeneszerzés-hangszerelés szakán. Ő készíthette el a Duna Televízió egyik, a közelmúltban indult dokumentumfilm sorozatának, a 30 éve történtnek a főcímzenéjét. Munkáját kedd esténként az ország egész területén hallhatják a tévénézők.

Szabolcs azt mondja, nagy álma vált valóra ezzel a felkéréssel, amit egy viszonylag hosszú folyamat előzött meg. Még tavaly készített több, különböző stílusú főcímzenét gyakorlási céllal, majd később több település, helyi televíziónak is komponált szignálokat. Referenciaanyagával aztán jelentkezett az MTVA-hoz, ezt követően hívták be egy személyes beszélgetésre.

- Egyik hétfő délelőtt csörgött a telefonom. A Duna TV-től hívtak, hogy indul egy új műsor, ami a rendszerváltással foglalkozik, és a főcímhez kellene zenét írni. Mivel a videó még nem volt teljesen kész, ezért csak körülírták, hogy milyen jellegű zenére lenne szükség. Azonnal hozzáfogtam a komponáláshoz, és késő estére már készen voltam. Másnap, mikor megkaptam az elkészült videót meglepődve néztem, hogy az általam írt zene tökéletes szinkronban van a kapott filmmel. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy valóra vált az álmom. Ezúton is szeretném megköszönni az MTVA vezetőségének és az illetékes személyeknek, hogy lehetőséget kaptam. Természetesen a családomnak és a tanáraimnak is köszönettel tartozom – árulta el Szabolcs, aki bízik abban, hogy hamarosan újabb felkéréseket kap majd, hasonló munkákra.