Hálát adtak a bőséges termésért (galéria)
Közélet

Hálát adtak a bőséges termésért (galéria)

A szorgos kezeknek köszönhetően, szép lett a kukorica, az alma és a sütőtök is. Terményáldást tartottak ma délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium Majsai úti területén található tankertben.

A Tekó egyik fő profilja a mezőgazdasági képzés, így évtizedek óta működik egy tankert az iskola volt kollégiumának területén. A diákok ott gyakorolhatják be a növénytermesztés legmeghatározóbb mozzanatait, folyamatait.

Az elmúlt hónapokban, a fiatalok és szaktanárok által termelt növényeket állították most ki egy úgynevezett terményoltáron, itt bárki szemügyre vehette az idei bőséges termést. A köszöntő gondolatokat követően közös imák hangoztak el, majd Berki József káplán osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

- Az egyház életében nagy jelentőséggel bír a terményáldás. Minden év októberében hálát adunk az úrnak, amiért az időjárás kedvező volt a mezőgazdaság számára. A szorgos diák és pedagóguskezeknek köszönhetően remek volt az idei termés, a zöldségek, gyümölcsök finomak, lédúsak. Reméljük, jövőre is hasonlóra számíthatunk - mondta el a káplán.

A témáról további részleteket mutatunk a ma 19 órakor kezdődő Híradóban.