Harminc szavazókör lesz Halason
Közélet

Harminc szavazókör lesz Halason

A választási előkészületekről szól ez a hét, hiszen hazánkban május 26-án, vasárnap lesz az európai parlamenti választás. A szavazólapon 9 jelölőszervezet szerepel majd. Összesen 22 ezer 682 halasi választópolgár van nyilvántartva a Nemzeti választási Irodánál. Ők 30 szavazókörben adhatják majd le a voksukat.

A városban a már megszokott helyeken lesznek a szavazókörök. A korábban megküldött értesítőkben lehet megnézni, hogy kinek hová kell mennie. Az átjelentkezéssel szavazók számára ezúttal is az 1-es számú, vagyis a Szilády Áron Gimnáziumban lévő szavazókört jelölték ki. Ide összesen 746 főt várnak.  A szavazókörök fele akadálymentesített módon is megközelíthető.

A legtöbb halasi választópolgárt a Kertvárosi iskolába, a 10-es szavazókörbe várják, szám szerint 1 147 főt, a Ván Benjámin utcai Családok Átmeneti Otthonába pedig 1 069 főt.

Több halasi lakos is élt az átjelentkezés lehetőségével, így lesznek akik vasárnap az ország más településein adják le a voksukat, illetve lesznek akik másik ország külképviseletén.