Huszonhatodszor találkoznak Halason a veteránjárművek szerelmesei (galéria)
Közélet

Huszonhatodszor találkoznak Halason a veteránjárművek szerelmesei (galéria)

Benzingőz lepte el péntek délutántól a Vári Szabó István Szakképző Iskola környékét. Egymás után érkeztek meg a Kántor András emléke előtt már huszonhatodik alkalommal tisztelgő veteránjármű túra és találkozó. Mint a szervező halasi egyesülettől megtudtuk, közel 100 motort, autót, kisteherautót várnak az ország egyik legnagyobb múltú old timer rendezvényére. 

Csodálva nézték a gyalogosok a Fazekas Mihály utcában a címképünkön is megörökített Fordot pénteken délután. Az 1918-as gyártmányú autócsoda elsők között érkezett meg a 26. Kántor András Emléktúrára és Találkozóra. A hagyományoknak megfelelően a harminc évnél korosabb két- és négykerekű járművek szerelmesei adnak egymásnak randevút egészen vasárnap délutánig. A bázis idén is a Vári Szabó István Szakképző Iskola lesz, amelynek udvarára egymás után gördültek be a motorok, autók. Volt, amely a saját kerekein gurult, volt, amelyeket tréleren hozta a tulajdonosa.

A kiskunhalasi Kántor András Egyesület immáron negyedszázada házigazdája évről-évre ennek a rangos rendezvénynek. Szívesen jönnek országhatáron innen és túl is a halasi találkozójára az old timerek szerelmesei. Idén is száz körüli járműre számítanak a halasiak, ezek közül már a többség meg is érkezett a bázisra. Pénteken este finom pörköltes vacsora és beszélgetés várja a megjelenteket. Szombaton reggel 8 órakor indul a túra, amely Pirtót, Soltvadkertet, Kalocsát, Hajóst, Jánoshalmát, Kunfehértót érinti majd. A halasiak vasárnap délelőtt láthatják a masinákat a város útjain, illetve a névadó Kántor András sírjának megkoszorúzását követően a főtéren.