Idén is díjazták a legszebb konyhakerteket (galéria)
Közélet

Idén is díjazták a legszebb konyhakerteket (galéria)

Kissé szűkebb körben, más körülmények között, de azért megrendezte a Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület az önkormányzattal közösen a legszebb konyhakertek versenyének eredményhirdetését. Idén öt kategóriában jutalmazták a gondos gazdák, tulajdonosok munkáját

Évek óta hagyomány, hogy a szüreti fesztiválon a Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület saját standon állít ki szebbnél szebb terményeket. Ezeken az alkalmakon adját át a legszebb konyhakertek versenyének díjait is. Az idei értékelés kissé rendhagyó volt, ugyanis a szüreti rendezvény elmaradása miatt szűkebb körben, a Közösségek Házának nagytermében tartották meg az ünnepséget. A maszk és a távolságtartás ezen a programon is kötelező volt. Ha kisebb területen is, de meg lehetett csodálni a szép és nem utolsósorban finom almákat, szőlőket, ízletes borokat, formás dísztököket. 

A vendégeket Rékasi Cecília elnök köszöntötte, az önkormányzatot Kuris István László alpolgármester és a lebonyolításból oroszlánrészt vállaló Baics Tamás képviselte. A díszokleveleket Gyenizse László adta át. A mini kategóriában Faddi Kálmánné volt az első, Soós Róbert a második, míg Apáti Andrea és Lucskai Levente a harmadik helyen végzett. A normál kategóriában Süli Jenőné büszkélkedhet a legszebb konyhakerttel, a második helyen Szipán Ferenc végzett. A zártkert zöldséges kategóriában Angeli Károly, Antóni Sándor, Barcsik Pál volt a sorrend. Zártkert gyümölcsös kategóriában Gyenizse László nyert, megelőzve Szlávik Lajost és Vida Imrénét. Zártkert vegyes kategóriában Pősz Miklós, Kószó Józsefné és Dévai Sándor volt a sorrend. Különdíjat kapott Lakos Istvánné. (Részletek a hétfői híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)

Süli Jenőnének Gyenizse László gratulált