Ifjú kémikusok versenyeztek a Sziládyban (galéria)
Közélet

Ifjú kémikusok versenyeztek a Sziládyban (galéria)

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Szilády Áron Református Gimnázium a Református Iskolák Országos Kémiaversenyét. A megméretésre 16 intézmény, 51 tanulója nevezett -tudtuk meg Gavlikné Kis Anita igazgatóhelyettestől. A halasiak közül Bödecs Lili korosztályában a második, míg Piszman Zsófia a harmadik helyen végzett.

A Szilády Áron Református Gimnáziumban nagy hangsúlyt fektetnek a reál tantárgyak oktatására is. A kémia, a fizika, valamint a biológia oktatását korszerű szaktantermek biztosítják. Az intézmény két évtizeddel ezelőtt szervezte meg először a Református Iskolák Országos Kémiaversenyét. Pénteken és szombaton már a 21. ilyen alkalom volt. A 7-8. és a 9., 10., valamint11. évfolyam számára szervezett megméretésen nemcsak az elméleti tudásra volt szükség, hanem a gyakorlatira is. Gavlikné Kis Anita igazgatóhelyettes, a verseny főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy 16 intézményből összesen 51 diák nevezett a megméretésre. 

Az alsóbb évfolyamosok a versenydolgozat megírása után egy játékos csapatversenyen vettek részt. Közben a 9-10-11-es diákok a laboratóriumban több gyakorlati feladatot kaptak. A tanulók rutinosan ügyködtek a kémcsövek, oldatok világában. Az eredményhirdetés szombaton délután volt. Ekkor kiderült, hogy a halasiak közül Bödecs Lilla érte el a legjobb eredményt, ő a hetedikesek között a második volt. Piszman Zsófia (címképünkön) is elismerésre méltó teljesítményt nyújtott, ő a tizedikesek között volt harmadik. További részletek a hétfői híradóban.