Iskolakezdési csomagot kapnak a halasi diákok (galéria)
Közélet

Iskolakezdési csomagot kapnak a halasi diákok (galéria)

A halasi önkormányzat is gondoskodik az első osztályosok zökkenőmentesebb iskolakezdéséről. Egy olyan csomagot állítottak össze, amelyben csupa olyan tanszer van, amely már az első napoktól hasznos lehet. A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda kisdiákjai kedden délelőtt vehették át a csomagot. 

A költségvetés tárgyalásakor több fontos döntést is hozott a képviselő-testület. Ilyen volt az úgynevezett babacsomag és az iskolakezdési csomag összeállítása, biztosítása. Utóbbit minden első osztályos diák megkapja, aki most kezdi az általános iskolát. Kedden délelőtt a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda 39 elsőse vehette át a város ajándékát Fülöp Róbert polgármestertől. A halasi városlogóval ékített táskában csupa olyan tanszer van, amelyet már az első napoktól használni tudnak a kisiskolások. 

Mint megtudtuk, ezen a héten, illetve az első tanítási napon minden érintett megkapja majd a csomagot. A kisiskolások közül többen már az átvételt követően kiváncsian nézegették a füzeteket, ceruzákat. A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatónője Dózséné Mohos Mónika elmondta, hogy felújított épülettel várják a diákokat. További részletek az esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)

Hozzászólás (0)