Itt az újabb hosszú hétvége
Közélet

Itt az újabb hosszú hétvége

Egy újabb, négy napos hosszú hétvége vette kezdetét. Csütörtökön a Mindenszentek miatt lesz munkaszünet és a péntek is pihenőnap lesz. A megváltozott napok hatással lesznek az üzletek nyitva tartására, de a tömegközlekedésre is. A most szabaddá váló pénteki napot november 10-én, szombaton kell majd ledolgozni.

November elsején, csütörtökön szinte minden üzlet zárva lesz. Csak a benzinkutak, ügyeletes gyógyszertárak, virágboltok, a vendéglátó és szórakozóhelyek, illetve azok a nonstop üzletek lesznek nyitva, ahol a tulajdonos áll a pult mögé. Pénteken az üzletek többnyire a szombati nyitva tartás szerint lesznek elérhetőek.

A postahivatalok november 2-án pénteken szintén a szombati nyitva tartás szerint üzemelnek.

A tömegközlekedés is igazodik a megváltozott napokhoz. Másodikán a Volán buszok a szabadnap szerinti rendben közlekednek.  A halasi helyi buszjáratok csütörtökön és pénteken nem közlekednek, szombaton pedig a megszokott szombati nap szerint.

 A vonatok november 1-jén a szombati, 2-án és 3-án az ünnepnapi, 4-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint járnak. Sok utasra számít a MÁV, így azt javasolják, hogy aki teheti, váltsa meg előre a jegyét.

Halason a Martonosi Pál Városi Könyvtár csütörtökön és pénteken zárva lesz. Szombaton 9-13 óráig fogadják az olvasókat.

A Halas Televízió friss híradóval legközelebb november 5-én, hétfőn jelentkezik. November elsején főműsoridőben Folk estet láthatnak a Sergő zenekarral, november 2-án a Díjugrató OB és Táncgála szerepel a műsorkínálatban.