Játszótér a gyerekek fejlesztéséért
Közélet

Játszótér a gyerekek fejlesztéséért

Új játszótérrel gazdagodott a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda és Kollégium. Az intézményben a központi idegrendszer sérülése következtében mozgássérülté vált gyerekek fejlesztése, oktatása zajlik. A szükséges pénzösszeg előteremtésében a Konduktív Pedagógia Kiskunhalason Alapítvány volt a segítségükre.

Dallal, verssel köszönték meg a gyerekek a játszóteret, a mozgássérült fiatalok fejlesztésében nagy szerepe lesz ezeknek az eszközöknek. Az intézmény vezetője úgy gondolja, a Konduktív Pedagógia Kiskunhalason Alapítványnak sokat lehet köszönni.

Halla Zoltánné az átadóünnepségen elmondta, 11 millió forintot költöttek a játszótér és környezete kialakítására, a következő nagy projektjük egy taposóösvény kiépítése lesz majd. Király Gábor a Konduktív Pedagógia Kiskunhalason Alapítvány elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik az adó 1% felajánlással, pénzadományokkal és eszközbeszerzésekkel segítették a játszótér kialakítását, véleménye szerint a halasi emberek jól tudják, hogy a gyermekek fejlesztése fontos feladat, ehhez megfelelő környezetet és feltételeket kell megteremteni.