Jótékonysági bál neves fellépővel (galéria)
Közélet

Jótékonysági bál neves fellépővel (galéria)

Minden év októberében bált rendeznek a kiskunhalasi Benjámin Lakóotthon javára. Az idei jótékonysági összejövetelből befolyt összeget új bútorok vásárlására fordítják majd a szervezők.

Szombaton este a Tiszti Klubban tartották meg a 2018-as Benjámin Bált. A rendezvényen az önfeledt szórakozáson túl fontos szerep jutott a jótékonyságnak is. Az ünnepélyes megnyitón Szabóné Kovács Teodóra református lelkész mondott beszédet.

- Azt gondolom, rendkívül nagy hálával tartozunk azoknak az embereknek, akik 10 éve fontos céljuknak tartják az önzetlen segítést a Benjámin Lakóotthon kapcsán. Gondolok az ott dolgozó emberekre, de azokra is, akik egy-egy ilyen bálon támogatják a különféle nemes kezdeményezéseket. Sokukról talán nem is tudjuk, hogy segítik az intézményt, hisz nevük nem szerepel a meghívókon, kihelyezett plakátokon, de Isten látja, hogy kik a jó emberek, és kik segítik önzetlenül ezt az intézményt – mondta el a lelkész.

Az est során több kulturális műsort láthatott, hallhatott a közönség. Mándity László tanítványai néptáncot, Szőke József növendékei pedig társastánc koreográfiákat mutattak be. Ezt követően Vladár Károly és tanítványai népdalokat adtak elő.

Az est sztárvendége Buch Tibor színművész volt, aki ismert slágereket hozott magával. Mint mondta, igyekezett minél sokszínűbb repertoárt összeállítani, hisz a halasi közönség összetétele is igen vegyes volt.

- Mindig az határozza meg a műsoromat, hogy kiknek éneklek. Itt most azt látom, hogy fiatalok, középkorúak, idősek is ülnek a nézők között, így minden korosztálynak szeretnék átnyújtani valami csemegét – árulta el a sztárvendég.