Jótékonysági bál sztárfellépővel (galéria)
Közélet

Jótékonysági bál sztárfellépővel (galéria)

Második alkalommal tartottak Semmelweis Bált Kiskunhalason, a Semmelweis Kórház szervezésében. Az est csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, most is nemes célt szolgált, e mellett pedig az önfeledt szórakozásra is remek lehetősége nyílt annak a többszáz vendégnek, akik ellátogattak a rendezvényre.

Az idei bál díszvendége Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár volt. Mint megtudtuk, a bált megelőzően személyesen látogatott el a Semmelweis Kórházba, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a halasi kórház állapotáról, a dolgozói kollektíváról.

- Elmondhatom, hogy nagyon vegyesek a tapasztalataim a halasi kórház kapcsán, mivel az intézménynek vannak már nagyon szépen felújított részei, de sok olyan részleg van, amin látszik, hogy sürgősen felújításra szorulna. A kormányzat részéről mi azon vagyunk, hogy valamennyi fővárosi és vidéki kórház meg tudjon felelni a XXI. századi követelményeknek. Ennek érdekében 165 milliárd forintot tudunk majd közvetlenül egészségügyre fordítani az elkövetkező időszakban – árulta el az államtitkár.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató is köszöntötte a bál résztvevőit. Mint mondta, büszke a kórház valamennyi dolgozójára, hiszen a közös sikerekhez összefogásra volt és van szükség.

- Bátran mondhatom, hogy 2018 egy merőben új szemléletet hozott a halasi kórház életében, ezt kívánjuk továbbvinni ebben az évben is. Nagyon szépen köszönöm valamennyi kollégámnak, hogy ebben partnerek mind a mai napig. Mai bálunk remekül bizonyítja, hogy mennyire nyitottunk a város irányába, hiszen itt most nem csak kórházi dolgozók és hozzátartozóik szórakoznak, hanem érkeztek Halasról és a környező településekről olyan személyek, akiknek bár közvetlenül nincs közük intézményünkhöz, szívesen töltenek el egy estét jó hangulatban, egy remek társaságban – fejezte ki örömét a kórház főigazgatója.

Az est sztárvendége Hevesi Tamás volt, aki az elmúlt évtizedekben ismertté vált slágereit hozta magával. Felcsendült a Jeremy, a Csíkos napernyő és az Ezt egy életen át kell játszani is.

- 1994 volt az az év, amikor a slágerlisták élére sikerült kerülnöm egy dallal és egy klippel, amiről bátran elmondhatjuk, hogy korszakalkotó volt. Az Ezt egy életen át kell játszani című dalt azóta is fújja a közönség, játsszák a rádiók és azt hiszem, ettől komolyabb elismerésre egy énekesnek nincsen szüksége. Dolgozzon bármit az ember, legyen kórházi ápoló, pék, felszolgáló vagy éppen zenész, mindig a visszajelzésekből lehet leszűrni, ha valamit jól vagy éppen nem jól csinál az illető. A közönség reakciói nekem egyértelműen azt tükrözik, hogy ezeket a dalokat ismerik, szeretik, ez pedig engem mérhetetlenül boldoggá tesz – mesélte stábunknak az énekes.

A bál bevételét, csakúgy, mint egy éve, most is a Jobb műszer, kevesebb szenvedés elnevezésű alapítványnak ajánlották fel a szervezők.

fotók: Anda Péter