Julka néni 90. születésnapja
Közélet

Julka néni 90. születésnapja

Finom húsleves, sültes tál és torta várta a vendégeket a Kertvárosban, ahol a 90. születésnapját ünneplő Juhász Andrásnét köszöntötték. A Julka néniként emlegetett szépkorú asszonyt családja körében látogatta meg Fülöp Róbert polgármester és Simon István szociálpolitikai csoportvezető. 

Egy kedves, jó kedélyű, dolgos szépkorú asszony ünnepli a napokban a 90. születésnapját. A keceli születésű Juhász Andrásné, Flaisz Julianna immáron 12 esztendeje városunk lakója, a lányáéknál él a Kertvárosban. Julka néni nagy szeretettel fogadta Fülöp Róbert polgármestert és Simon István szociálpolitikai csoportvezetőt. A vendégek nem érkeztek üres kézzel, elhozták a város lakóinak üdvözletét, valamint Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét is.

A különleges alkalomból a polgármestert és a csoportvezető az ebédre is hivatalos volt. Ott voltak Julka néni szerette is, a finom falatok elfogyasztása után nagyon sok mindent megtudtuk róla, tőle. Mivel falun éltek, természetes volt a földekkel való foglalkozás, édesapja is gyűjtötte, gyarapította a családi birtokot, és gyermekeikbe belenevelték a mezőgazdasági munkák szeretetét.. 1949-ben ment férjhez, párja kőművesmester volt, ő pedig, a családi szőlőbirtokok és gyümölcsösök művelése mellett, szobafestő lett, körülbelül nyugdíjas koráig ezt a mesterséget űzte. Nagyon szerette a munkáját, szeretett valami szépet létrehozni, és ezzel örömet okozni másoknak. 

Julka néninek három unokája van, a legidősebb egy német kutatóintézetben dolgozik, a másik Angliában találta meg a számítását, a harmadik Magyarországon él. Megtudtuk azt is, hogy szívesen gondozta a kertet is, mostanság sokat pihen és szeret beszélgetni. Julka néni, olvasóink nevében is sok boldog születésnapot kívánunk!