Koronavírus: kilencen házi karanténban, bejelentés rémhírkeltés miatt
Közélet

Koronavírus: kilencen házi karanténban, bejelentés rémhírkeltés miatt

Ami a legfontosabb: a kórházban vizsgált betegek közül eddig egyetlen egy esetben sem igazolódott be a koronavírus gyanúja. Kilencen vannak házi karanténben- tudatta legfrissebb közleményében Fülöp Róbert polgármester. Tájékoztató kampány keződött az idősek ellátásáról,  hétfőtől pedig bővül a gyermekétkeztetés köre. A városvezető figyelmeztette a rémhírkeltőket is, két esetben már bejelentéssel élt az önkormányzat.

Íme Fülöp Róbert polgármester legfrissebb közleménye:

Tisztelt kiskunhalasiak!

1.  A mai naptól visszavonásig a Kiskunhalas Város Önkormányzata által biztosított szociális ellátások hosszabbítására kizárólag telefonon (minden hétköznap 9:00-12:00, 77/523-165) van lehetőség. Kérem az érintettek keressék kollégáimat!

2. Plakátos tájékoztató kampányba kezdtünk az idősek ellátásáról. Köszönöm az ebben résztvevő fiatalok segítségét! Továbbra is várjuk azon 70 év felettiek jelentkezését, akik igénylik az önkormányzat segítségét.

3. Megkezdtük szájmaszkok gyártását, amivel elsősorban a szociális szakembereink mindennapi munkavégzését támogatjuk. Minden kollégánk rendelkezik megfelelő védőeszközökkel.

4. Hétfőtől (2020. március 23.) azon rászoruló (hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, illetve gyermekvédelmi kedvezményre jogosult) gyermekek számára, akik korábban jelezték igényüket, az ebédet házhoz szállítjuk.

5. Megnyitjuk azon gyermekek számára is a napi egyszeri, önkormányzat által biztosított étkezés lehetőségét, akik nem hátrányos helyzetűek, halmozottan hátrányos helyzetűek vagy gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak. Az ő esetükben a térítési díj megegyező az oktatási, nevelési intézményekben szokásossal. Az első lépés esetükben az igényfelmérés, kérjük az alábbi telefonszámokon jelezzék igényüket hétköznaponként 8:00 és 15:00 között:
- 70/600-85-28
- 70/600-90-67
-70/375-93-22

Egyéb fontos információk:

1. Kiskunhalason jelenleg 9 személy van házi karanténban. Az ő ellátásuk és felügyeletük biztosított és megoldott, mindannyian jól vannak.

2. Folyamatos kapcsolatban vagyok a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházzal. Eddig a városunkban megvizsgált betegek közül egyetlen esetében sem diagnosztizáltak fertőzöttséget.

3. Minden rémhírkeltő esetében bejelentéssel élnek kollégáim a rendőrségen.

Honlapunk érdeklődésére a városháza megerősítette azt a hírt, hogy két esetben bejelentéssel élt az önkormányzat rémhírkeltés miatt. Egy, a közösségi oldalon megjelent fénykép, illetve egy, az időseket pénzbüntetéssel riogató bejegyzés  volt az ok.