Kortárs segítőképzés középiskolásoknak
Közélet

Kortárs segítőképzés középiskolásoknak

Kétnapos kortárs segítő képzést tartottak a Vári Szabó István Szakképzőben.  Mintegy 20 diák speciális foglalkozásokon vett részt. Az órákat vezető szakember a játékos tréningen többek között a drog, az alkohol és az internet veszélyeire hívta fel a figyelmet. A képzés résztvevői a tanultak birtokában tanácsaikkal segíthetik majd a társaikat.

Lőrincz Norbert tréner vezetésével kétnapos speciális kurzust tartottak a Vári Szabó István Szakképzőben. Az úgynevezett kortárs segítő képzésen 9. évfolyamos fiatalok vettek részt, ők azok, akik a kapott ismeretek birtokában segíthetnek majd barátaiknak, diáktársaiknak, ha úgy látják, hogy erre szükség van.

A tréningen részt vevő diákok úgy vélik, sok veszély fenyegeti a korosztályukat és könnyű rossz útra térni. Ezek a foglalkozások pedig segítenek abban, hogy mire figyeljenek, vagy hogyan nyújthatnak segítséget. A fiatalok úgy érzik, hogy diáktársaik valószínűleg elfogadják majd a tanácsaikat, jobban mintha felnőttektől hallanák azokat. A tervek szerint a képzés résztvevői havonta átbeszélik majd a tapasztalataikat és az intézmény a következő tanévekben is szeretné folytatni a programot.