Közel félszáz diák kap munkát a várostól
Közélet

Közel félszáz diák kap munkát a várostól

Óriási volt az érdeklődés az önkormányzatnál a nyári diákmunka iránt- hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet az érintetteknek tartottak a halasi városházán. Kuris István László alpolgármester elmondta, hogy 150-en jelentkeztek, közülük 48 főt tud alkalmazni a város.

Nyári diákmunkára van lehetőség a 16-25 éves, nappali tagozatos tanulók számára a városi intézményeknél, gazdasági társaságoknál. Az önkormányzat felhívása célba talált, ugyanis 150-en adták be a megadott határidőig a jelentkezést. Idén 48 fő helyezkedhet el ilyen alkalmazásban  -tudtuk meg Kuris István László alpolgármestertől.

Az érintetteknek csütörtökön délután a városháza tanácskozótermében tartottak tájékoztatást. Kiderült, hogy két turnusban lesz a foglalkoztatás: július 10-augusztus 10 valamint augusztus 1-31 között. A következő napokban a kötelező adminisztráció mellett orvosi vizsgálat vár a fiatalokra, csak ezt követően kezdhetnek majd jövő péntektől. A tájékoztatón ott voltak a városi intézmények vezetői is. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.