Leszállás Párizsban… és Halason
Közélet

Leszállás Párizsban… és Halason

Az őszi színházi évad második állomásához érkezett. A közönség a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című előadást tekinthette meg november 25-én a Városi Filmszínházban. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. Marc Camoletti nagy sikerű darabjáról a szereplő művészek nyilatkoztak.

Jól szórakozhatott a közönség hétfőn este a moziban. A színházi produkció kacagtató jelenetek sorát kínálta népszerű művészek közreműködésével. Karakterükről, szerepükről kérdeztük őket.

Fodor Zsóka: - Ez jutalomjátékszerű minden színésznőnek korom és környékén. Rendkívül szellemes a Boeing, Boeing. Annyira nagy sikerű volt a film, hogy aztán színpadra is átültették. A leghálásabb szerep mindig, minden darabban a szobalány. Jópofa, jó karakter, jó játszani. Általában megtalálnak engem ezek a szerepek. Szokták mondani a primadonnákra meg a naivákra, hogy májbajos szerepek. Na, ez nem olyan. Ezt minden színésznő szereti játszani.

Bozsó Péter: - Az én szerepem a tipikus francia sármőr, ahogy elképzelik. Jó parfümmel, jó illatú ruhákban, jól szabott öltönyben, zakóban. Semmit nem szabad elhinni neki, amit mond. Bármikor tud improvizálni világraszóló svindliket. Szeretné azt hinni, hogy ő uralja az eseményeke, de a darab kapcsán kiderül, hogy azért sok lúd disznót győz. Három menyasszony talán neki is sok egy kicsit.

Deutsch Anita: - Nem is konkrétan a stewardess szerep miatt izgalmas a karakterem. Azt gondolom, hogy egy nagyon más nőt játszom, mint amilyen én vagyok. Egy kis butácska, számító figura és ettől izgalmas. Természetesen mindig jó humorosat játszani. Nagyon hálás dolog.

Köllő Babett: - Nekem bejön a stewardess szerep. A jelmeze, kosztümje nagyon szexi. Szerintem ez olyan lehet a pasiknak, mint női szemmel pilótát látni egyenruhában. Én magam egyébként nem szeretek repülni, nekem a szükséges rossz. Ha fel kell szállnom egy gépre, előtte két nappal úgy érzem, már minden bajom van. Rosszul vagyok. Minden tünetet produkálok. Valahogy az van bennem, hogy amit nem én irányítok, az nem biztonságos.

A Halai Tükör december 4-i lapszámában olvashatják Köllő Babettel készített interjúnkat.