Letöltendő börtönt az állatkínzóknak
Közélet

Letöltendő börtönt az állatkínzóknak

Utcai demonstrációt tartott Kiskunhalason több állatvédő szervezet. A Kiskunhalasi Járási Bíróság épülete előtt mondták el követeléseiket. Az aktivisták szerint tűrhetetlen, hogy az állatkínzók megússzák felfüggesztett büntetéssel a történteket.

Néhány hete egy balotaszállási asszony az autója után kötötte a négyéves házőrzőjét. A nő több kilométeren át vonszolta a kutyát, Marci nem élte túl ezt a rémtettet. Az országos visszhangot kapó ügy ismételten rávilágított, sokan nincsenek tisztában az állatvédelmi törvénnyel, nem úgy tekintenek a kutyákra, mint egy érző lényre.

A halasi demonstrációt a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány valamint az Argos Állatvédelmi Egyesület szervezte. Az aktivisták több tucat plüssállatot kötöttek egy autó után, majd a Kossuth utcán végighúzták a tömeg előtt. A halasi bíróságnál Bíró Brigitta a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány vezetője elevenítette fel az elmúlt évek állatkínzásos eseteit. Véleménye szerint nem tartható, hogy azok az emberek, akik kínozzák az állatokat, nem kapnak letöltendő börtönbüntetést.

Bíró Brigitta

Szabó Attila az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője bízik abban, hogy a bíróságok végre megfelelő büntetésben részesítik az elkövetőket, mint mondta, a balotai esetben is ezt várják. A demonstráció ideje alatt le volt zárva a Köztársaság utca bíróság előtti szakasza, rendőri felügyelet mellett zajlott a békés demonstráció. Az állatvédők akciója Balotaszálláson, az állatkínzó asszony tanyájánál folytatódott.