Lezárult a három napos Halasi Szüreti Fesztivál (zárógaléria)
Közélet

Lezárult a három napos Halasi Szüreti Fesztivál (zárógaléria)

Sportos kezdés után, óvodák, iskolák műsorával, járműfelvonulással, koncertekkel zárult a 40. Halasi Szüreti Fesztivál. Szerencsére vasárnap már kegyes volt az időjárás a rendezvényhez, így sokan ellátogattak Halas főterére, többen a környező településekről utaztak be, és mint mondták, nem bánták meg.

Ütősen indult a nap. Vasárnap már kora délelőtt elindultak a programok a főtéri nagyszínpadnál.  Elsőként a Halasi Boksz Klub, majd a Halas Fitness Egyesület, a Grandup Kid’s, a Silver Step, a Zumba Adrival és a Virágzó Tehetség Művészeti Egyesület bemutatóit láthatta a közönség. Délben a város iskoláinak, óvodáinak előadásait lehetett megtekinteni. A Lomb utcai óvodába járó gyerekek például szüreti műsorral kedveskedtek a közönségnek. A Natura park és a hétpróba feladatok sok gyerekeket vonzottak, de a fesztivál egyik újdonsága a szerencsekerék is szinte folyamatosan pörgött.

A délutánt a Lyra együttes gyermekkoncertje nyitotta. A vasárnapi napra is jutott egy menet, mégpedig a technikai. A vasútállomástól a Kossuth utcán végighaladva gurultak be a járművek a főtérre. A menetet a kerékpárosok nyitották, a Halasi Bringabarát Klub és barátaik, majd a gördeszkások és a veterán járművek következtek. A Kiskunhalasi Kántor András Veterán Autós, Motoros Egyesület tagjai mellett felvonult a Szabadkai Old Timers Veterán autós Motoros Egyesületcsapata is. Szép létszámmal vett részt a felvonuláson a Konok Kunok Motoros Egyesület és nagy tapsot kaptak a Csatári Sándor vezetésével érkező régi traktorok, mezőgazdasági gépek is. Egy olyan tűzoltó jármű is felvonult, amely 10 ezer liter vizet képes szállítani, a megyében kettő van belőle és a kialakításánál a halasi tűzoltók javaslatait is figyelembe vették.

A 40. Halasi Szüreti Fesztivált Szőke Sándor a Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke zárta. Beszédében minden szervezőnek, minden segítőnek, minden partnernek, minden támogatónak és a kitartó közönségnek is köszönetet mondott.  A zárógondolatok után jött a fesztivál záró koncertje, a Bikini együttes fellépése a halasi kötődésű D. Nagy Lajossal és a jól ismert  dalokkal.

Sokan emléket is vihettek haza a jubileumi fesztiválról, hiszen négyezer kék színű 40. Halasi Szüreti Fesztivál felirattal ellátott zászlóval kedveskedtek a szervezők a vendégeknek.