Már járható a Thorma utca
Közélet

Már járható a Thorma utca

Megszűnt az útlezárás a forgalmas Thoma János utcán. A Kiskunvíz Kft. a szennyvízcső törése miatt volt kénytelen felbontani az úttestet. A szakembereknek több mint négy méter mélyen kellett kicserélniük az összenyomódott csövet.

Ahogyan ígérték, határidőre befejeződött a kiskunhalasi Thorma János utcában a tönkrement szennyvízcsatorna cseréje. Ma délután már megnyitották a forgalom előtt az útszakaszt. Mátyus Zoltán a Kiskunvíz Kft. ügyvezetője elmondta, köszönik a közlekedők türelmét. Már a beruházás elején látták, hogy olyan bontási munkálatok lesznek, amely miatt le kell zárniuk az utcát. A négy méteres mélységben lévő tönkrement szakasz kiemeléséhez külső vállalkozót is be kellett vonniuk. A szivattyúzás és az egyéb talajmunkák miatt nem volt lehetséges a félpályás lezárás.

A kivitelezők a mai nap folyamán végeztek a munkaterület tömörítésével, így felkerülhetett a záró aszfaltréteg. A Kiskunvíz ígérete szerint rövid időn belül lemossák az úttestet fedő porréteget, így már teljesen zavartalan lesz a közlekedés az útszakaszon.