Márton-napi lámpás felvonulások (galéria)
Közélet

Márton-napi lámpás felvonulások (galéria)

Két halasi intézmény is Márton-napi felvonulást és ezzel együtt közös zenés, táncos programot szervezett csütörtökön késő délután. A Szent József Katolikus Általános Iskolában a gyermekek és tanáraik adtak közösen egy kis műsort, majd körbesétálták a katolikus templomot kis lámpásaikkal. A Bóbita Óvodában pedig az intézmény körül tettek sétát kicsik óvónőikkel, szüleikkel, majd táncház és finom falatok várták őket az udvaron.

A Szent Mártonhoz köthető hagyományokat elevenítette fel két halasi intézmény is. A Szent József Katolikus Általános Iskola bejáratánál gyülekeztek a gyermekek, a pedagógusok és a szülők. Mielőtt a hagyományos lámpás felvonulás elindult volna a diákok és tanáraik kis műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Volt ének, szavalat, Csorba Dávid káplán pedig Szent Mártonról beszélt. A vendégeket Dózsáné Mohos Mónika igazgatónő köszöntötte. A program folytatásában elindult a menet a templom felé, amelyet aztán körbe is sétáltak, a kis világítóalkalmatosságok pedig fényt vittek a késő délutáni sötétségbe. A rendezvényt agapé zárta.

Közben a Bóbita Óvodában is nagy volt a készülődés.  A gyerekek idén is a maguk készítette lámpásaikkal, szüleikkel és az óvónőkkel együtt sétálták körbe az intézmény. A beérkezéskor már szólt a zene és táncház várta a kicsiket, akikhez édesanyák, édesapák is csatlakoztak. A mozgás után jól esett a finom tea, a Márton-napi lakoma keretében pedig lilahagymás libazsíros kenyér, édes és sós sütemény, valamint kürtőskalács és Kiskunsági kenyérlángos várta a vendégeket.