Meg kell  barátkoznunk a feltámadás titkával! (galéria)
Közélet

Meg kell barátkoznunk a feltámadás titkával! (galéria)

Ma van húsvét vasárnapja, a feltámadás vasárnapja, a liturgikus év legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisére került sor a Felsővárosi Jézus Szíve Templomban, amely teljesen megtelt. Talapka István plébános, címzetes apát úgy fogalmazott: nekünk, keresztényeknek meg kell  barátkoznunk a feltámadás titkával. Ehhez kell a szentlélek segítsége is.

Teljesen megtelt a Felsővárosi Jézus Szíve Templom húsvét vasárnapján a fél nyolcas és kilenc órás misén is. Ez a nap a feltámadás vasárnapja, a liturgikus év legnagyobb ünnepe. Több generáció képviseltette magát a jeles napon az Isten házában. Talapka István felsővárosi plébános, címzetes apát prédikációjában a feltámadás jelentőségéről beszélt. -  Krisztus sírja ma is hirdeti az ő feltámadását és dicsőségét. Nekünk, keresztényeknek meg kell  barátkoznunk a feltámadás titkával. Ehhez kell a szentlélek segítsége. Szükségünk van a szentírás rendszeres használatára, szükségünk van időnként Mária vagy Szent János, vagy Magdolna példája szerint odakuporodni a kereszt alá és csendben feltenni a magunk kérdéseit. Ha van elegendő hitünk és türelmünk, akkor Isten fog ezekre a kérdésekre válaszolni - fogalmazott.

Ezen a napon hárman részesültek az első áldozás szentségében. Az első áldozás tulajdonképpen nem más, mint az első találkozás szentsége az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. Húsvét hétfőjén fél nyolckor és kilenc órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék a Felsővárosi Jézus Szíve Templomban.